Mano karjeros kelias

Nesu iš tų žmonių, kurie nuo vaikystės žino, kuo bus. „Kas aš esu?” – mano „mėgstamiausiais” klausimas. Mokslininkai tai vadina profesinio identiteto stoka, aš tai vadinu sąmoningu gyvenimu…

Mano karjeros kelias buvo painus ir vingiuotas. Po psichologijos bakalauro studijų kažkodėl nusprendžiau, jog psichologija riboja mano pasaulio suvokimą, tad, norėdama praplėsti savo žinių ir patyrimo ribas, įstojau studijuoti teisę. Pabaigusi magistrantūrą, pasisukiojusi tarp teisininkų, gana greitai supratau, jog nepritampu. Svetimos vertybės ir labai daug numanomų, bet aiškiai neišsakomų prasmių, pasirodė man neįveikiamomis kliūtimis, siekiant karjeros šioje painioje srityje… Beje, negaliu nepripažinti, kad teisinės žinios man ne kartą pasitarnavo kasdieniame gyvenime, versle ir darbe.

Neilgai truko mano skolų administratorės karjera, kuri pasimaišė kelyje beveik iškart po teisės magistrantūros, tuomet pasukau į personalo atrankas. Kalbėdama su žmonėmis, klausinėdama juos apie darbą ir gyvenimą, vėl mintimis ir svajonėmis grįždavau prie psichologo darbo ir individualių konsultacijų. Įstojau į Klaipėdos universiteto konsultavimo psichologijos magistrantūros programą jau su tvirtu pasiryžimu galutinai pasilikti psichologijoje. Pabaigusi studijas savanoriavau teisme, konsultavau žmones nemokamai universitete, o pasitaikius progai, pradėjau dirbti pagal profesiją. Šiuo metu jau drąsiai siūlau savo, kaip psichologo, konsultacijas suaugusiems asmenims, siekiantiems pokyčių savo gyvenime ir karjeroje.

Taigi turiu dvigubą išsilavinimą – psichologijos ir teisės, tačiau pagrindine veiklos sritimi vadinu psichologiją ir tobulinu savo gebėjimus būtent šioje srityje – keliu kvalifikaciją seminarų ir mokymų metu, konsultuojuosi su patyrusiais kolegomis, lavinu savo asmenybę, plečiu vidinius resursus tam, kad turėčiau kuo pasidalinti su klientais, taip pat skaitau mokslinę literatūrą bei domiuosi naujienomis psichologijos tyrimų srityje, kad savo darbe remčiausi šiuolaikinėmis praktikomis ir taikyčiau mokslu pagrįstus metodus.

Nuoširdžiai tikiu, kad žmonėms yra svarbu realizuoti save gyvenime (nesvarbu, šeimoje ar karjeroje) ir siekti užsibrėžtų tikslų. Kas tai per tikslai ir kokie yra būdai jų pasiekti – klausimai, reikalaujantys nuodugnaus apmąstymo. Kviečiu svarstyti juos kartu! 

Parašykite komentarą